spacer
spacer

Kisvárda Művészetek Háza

2008. április 9.
A VI. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny felhívása

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően a kisvárdai Vár tövében május 1-jén megrendezi a VI. SZABADTÉRI BOGRÁCSOS FŐZŐVERSENY-t az I. Kisvárdai Krumpli Fesztivál jegyében.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően a kisvárdai Vár tövében 2008. május 1-jén megrendezi a VI. SZABADTÉRI BOGRÁCSOS FŐZŐVERSENY-t az I. Kisvárdai Krumpli Fesztivál jegyében.


Várjuk minden olyan sütni-főzni szerető személy, baráti társaság, civil szervezet, munkahelyi kollektíva jelentkezését, akik örömmel vennének részt az idei majálison.
Célunk az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése, és - mivel az idei verseny az I. Kisvárdai Krumpli Fesztivál jegyében zajlik - a hagyományosan kiváló kisvárdai burgonyafajták bemutatása.

Tudnivalók:

Az ételkészítés, a tűzrakás valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni. A csapatoknak minimum 10 kisadag és 1 normál adag ételt kell elkészíteniük. Az előbbiek kóstolójegy ellenében kerülnek kiosztásra, a normál adag a zsűri asztalára kerül majd. Egyébként a főzött (sütött) étel mennyiségének nincs felső határa.
A főzőversenyhez a szervezők minden csapat számára 5 kg krumplit biztosítanak, melyből bográcsban és/vagy szabadtűzön elkészített ételekkel lehet nevezni.
A zsűri bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.

A főzés(sütés) ideje: 2008. május 1.-én 9 órától 12.30 óráig.
A zsűri 12.30 órától 13 óráig értékel. Eredményhirdetés várhatóan 13 órakor.
A rendezők a főzőversenyre jelentkezőknek 5.000.- Ft értékben nyersanyag hozzájárulást (hús, zöldség, fűszerek) fizetnek, hivatalos, ÁFÁ-s, készpénzes számla ellenében, melyet a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza nevére és címére (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.) kell kiállítani.
Jelentkezni lehet 2008. április 28.-ig (hétfő) lehet Szeregnyi Lászlónál a 45/405-239-es vagy 500-451-es telefonszámokon.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online