spacer
spacer

Vendégkönyv

A vendégkönyvet lezártuk. Kérjük, keressen bennünket egyéb elérhetőségeinken!
Eddigi hozzászólások

kkk 2014.06.10. 22:36:28
Jó az oldal.kkk
Czirjak Arpad 2009.06.22. 09:43:10
No megneztem Moliere-tol a George Dandint, vagy a megtevesztett ferjet is, megha Suta Gyuri vagy fene tudja mily cimen is jatsztak. Hat nem valami csucs. Dehat mit varj Marosvasarhelytol? Hat meg Kovesdy Istvantol, aki eddigi eleteben egy I. osztalyu eloadast nem hozott meg letre. Ez a rendezese is aligha nevezheto egy gyeren felskiccelt, szineszi improvizaciokkal megspekelt-feltoltott igen nagyvonalu vazlatnak. (szalagrol jatszatott zenejerol, mely altal ugyan hosszul az eloadas, de a komedia oly igen kivanatos kritikai elebol veszit, itt most szandekosan nem irok) S mit varj egy vegzos szinistol? Valamikor a ‘90-es evek kozepen meg elit-intezmeny volt a szini, ma meg csak ugy omleszti magabol a higitott katyvasz bargyu lottyet. Hiaba, szinioktatasban ma mar a vajdasagiak lettek nagyon erosek. Evi kb. 50 eloadas megtekintese utan elmondhatom, hogy nemhogy tetszett, hanem igazan felpezsditett-felfrissitett, hideg zuhany hatasaval meglepett Fekete Reka. Felfigyeltem ra, nevet megjegyzem. Nem a rendezoi elkepzeles altal megtolt szerepmegkozelites altal megkovetelt szineszi jatekrol irok en most itt, hanem arrol a szinesznorol, aki ezt igy megcsinalja. Van benne valami (szinhazi fantazia, eredetiseg is, mikozben persze szigoru korlatok kozott mozoghat csak, no hat ez adja meg szepseget, feszultseget a jatekanak, tehat kreativitasa, teatralis potencialja, azmi kisugarzik)... S hat egy dramaturgtol? Azki allitolag jelenleg (talan) egyik legjobb magyar koltonk, azki eredetiben olvassa a francia kolteszet megannyi remeklesenek oly bargyu magyar forditasainak minden csinjan-binjan tuli gyengesegeit is... Mennyire mas az eredeti George Dandin! Mennyivel tobb, mennyivel komplexebb! Biztos, hogy nem ennyire leegyszerusitett, s nem ennyire egyertelmu, mint ahogy a rendezo elkepzelese ezt oly eroszakosan, nem is indokolt modon ezt megteszi. Bar nem tisztazott, zavaro rendezoi ellentmondasok boven akadnak e teren is, amit jo lesz alaposan meggondolni, foleg egy olyan embernek, aki komolyan akarja venni a szinhazrendezes muveszetet. De mar megszoktuk azt is, hogy egyeseknek a homlokara van irva a fenylo felirat: “kozepszeru vagyok”. Aztan Illyes Gyula forditasa folott is jocskan elszallt mar az ido, erteni persze ertjuk nyelvezetet, stilusat, de az mar tavol all tolunk is, mint ahogy mi mar nem beszelunk igy, es bizton allithato, hogy legalabb oly tavol all magatol az eredeti Moliere-darabtol is. Mindegyik megelegszik tehat sajat kozepszerusegenek kerkedo fitogtatasaval. Ez pedig soha nem vezetett I. osztalyu eloadasok letrehozasahoz. Kozpenzeken es az erdelyi magyar szinioktatas szent neveben.

Dávid László 2007.03.17. 23:38:47
Tisztelt Vezetőség! Azt szeretném megkérdezni, hogy Mák István úr szervez-e még rock koncerteket illetve e-mail címe kiadható-e? Egy Trepán interjút szeretnék vele készíteni. Tisztelettel: Dávid László
Szakács Klaudia 2007.02.10. 20:37:09
A nagymamám Kisvárdán lakik, és régi ismerősöm Molnár Xénia. Már régóta nem látta a család, egyszer csak feltűnt a Mi kérünk elnézést! című műsorban és azt tudom, hogy régen a várszínpadon szerepelt. Ha valami elérhetőséget tudnak mondani, azt nagyon megköszönném!
Csiki Roland 2005.07.12. 19:33:39
Imádom a Rockkoncerteket a Várszínpadon. Éljen Maku!!!
Balogh József 2005.06.14. 00:31:17
Annek idején a kisvárdai gimnáziumba jártam. A várkert nem segitett a kultura ápolásában. Ahogy átlapoztam a jelentést végtelenül örültem a változásnak. További sikereket kívánok.
spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online