spacer
spacer

Kisvárda Művészetek Háza

2008. április 29.
Majális a Várkertben

Május elsején színes programmal várjuk a a Várkertbe. A Várszínpadon szórakoztató műsor, a Vár mellett arcfestés, íjászbemutató lesz, a várkerti pálya mellett az I. Kisvárdai Krumplifesztivál finomságait is megkóstolhatják

Május elsején színes programmal várjuk azokat, akik kilátogatnak a Várkertbe. A Várszínpadon szórakoztató műsor, a Vár mellett arcfestés, íjászbemutató lesz, a várkerti bitumenes pálya mellett pedig az I. Kisvárdai Krumplifesztivál finomságait is megkóstolhatják az érdeklődők.

A Várszínpadon 10 órakor kezdődő színes műsorkavalkádban fellépnek a kisvárdai általános- és középiskolák tanulói zenés- és táncműsorokkal; a 2008. évi Kisvárdai Kifutó indulói; a szilágycsehi (Románia)Berekenye Ifjúsági Társaság néptánccsoportja, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza hastánc-csoportja; a tiszalúci Kaméleon Musical Gyermekszínpad; és más meglepetések.
Napközben a Vár mellett arcfestés is lesz a gyerekeknek, az íjászbemutatón pedig bárki megpróbálkozhat az íjászattal.
A Várkertben kerül sor az I. Kisvárdai Krumplifesztiválra és a VI. Bográcsos Főzőversenyre. Számos finomság készül majd a kondérokban, bográcsokban, melyet meg is kóstolhatnak az érdeklődők, a helyszínen megvásárolt kóstolójegy ellenében.
A krumplifesztivál részeként szakmai fórum és bemutató is lesz az alábbi témákban:
10.30 óra: "A Burgonya Nemzetközi Éve". Bemutatkozik a Kruppa-Mag Kutató Vetőmagtermesztő és Kereskedelmi Kft. Előadó: Dr. Kruppa József.
11 óra: A kisvárdai Teichmann Telep burgonyanemesítésének eredményei. Előadó: Dr Mándi Lajosné.
11.30 óra: A burgonya növényvédelme. Előadó: Bogár Attila
12 óra: Bemutatkozik a Kisvárdai Gazdakör.

Délután 16.30 órától rockegyüttesek lépnek fel a Várszínpadon: a Flagrant, a Tik-Tak, illetve a Záhonyi Unplugged Project szórakoztatja az érdeklődőket.
Szintén a Várszínpadon mutatják be műsorukat népszerű magyar popelőadók: 19.30 órától a Candies; 20 órától Pflum Orsi; 20.30 órától Tóth Gabi.
Forrás: Művelődési Ház
spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online