spacer
spacer

Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja

2023. június 22.
A Magyar Színházak 35. Kisvárdai Fesztiválja 2023

35. alkalommal rendezik meg június 23-tól Magyarország egyik legrégebbi, 1989-től évente megrendezett és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléje, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja.

Bővérű komédia, elgondolkodtató svéd dráma, háborús színmű, zenés műsorkoktél, a színházirodalom nagy tragédiái, kortárs előadások, Neoton-musical és flamenco show is várja mindazokat, akik úgy döntenek, hogy meglátogatják a kisvárdai színházi kavalkádot június 23. és július 1. között. A szervezők három helyszínen, a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központban, a Zsinagógában és a Refi Színpadon várják a nézőket.

A versenyprogram előadásait idén is egy öttagú zsűri értékeli. A zsűritagok részt vesznek az előadások másnapján a Szakmai Klub beszélgetésén, akár hozzászólóként is. A versenyprogramok végeztével ők ítélik oda a fesztiváldíjakat. A díjosztó grémium összetételére idén is a fesztivál művészeti tanácsadója, Balogh Tibor tett javaslatot. A 2023-as év zsűritagjai Dienes Blanka színésznő, Kiss József Jászai Mari-díjas, drámaíró, rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, műfordító, rendező, Szekeres Szabolcs színikritikus, és Szigeti Réka dramaturg.

A KÍSÉRŐPROGRAMOKRÓL
A versenyelőadásokon túl számos igazi színházi ínyencség kerül terítékre a bő egy hetes programsorozaton, a Refi Színpadon. A 10. Színházi Olimpia keretében, az első fesztiválnapon, június 23-án látható Luxuria címmel a Barcelona Flamenco Ballet flamenco-show előadása.
Luxuria – Barcelona Flamenco Ballet

Június 24-én a közönség Párizsba utazhat. Göttinger Pál A nulladik perc című friss rendezése, az Orlai Produkció előadása Udvaros Dorottya főszereplésével érkezik Kisvárdára. Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote,– ugye mindenkinek ismerősek ezek a legendás slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalai kitűnő alapul szolgálnak a Szép nyári nap című Neoton musicalhez. Június 27-én este, a Veres 1 Színház önfeledt szórakozást ajánló előadásából, amit Böhm György állított színpadra.

Öreglányok – RaM Színház
Az örökifjú hölgyek is főszerepet kapnak, június 28-án Papadimitriu Athina, Kováts Kriszta, Oszvald Marika és Bede-Fazekas Annamária a feje tetejére állítja a kisvárdai színházi életet az Öreglányok című előadással.

Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regénye hallatán ki ne gondolna meghatódva a kis Nemecsekre, kinek ne dobbanna meg a szíve a legendás Grund látványától? Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játéka Vándorfi László rendezésében érkezik a veszprémi Pannon Várszínházból június 29-én a Refi Színpadra.

Az andalító dallamok szerelmeseit várja június 30-án Csak egyetlen szó című zenés műsorával Nagy Sándor, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Anna, Szerényi László és Vágó Bernadett. A közönségkedvenc énekes-színészek neve garancia arra, hogy egyetlen szóval sem kell bemutatni estjüket, amire minden bizonnyal gyorsan elkelnek majd a belépőjegyek.

Molnár Ferenc Pál utcai fiúk – Pannon Várszínház
Mindazokat pedig, akik a legkiválóbb határon túli előadások megtekintése közben szétnéznének ezen a vidéken és testileg, szellemileg is felfrissülnének, ajánljuk a kisvárdai strandon található 14 pályás csúszdaparkot, az országban egyedülálló Cinemaqua Film- és Natúrparkot, vagy a Kisvárdától mindössze 7 km-re található festői Rétköz partján lévő Bucka-Lakot és élményközpontot. Kisvárdától elérhető távolságban van a nyíregyházi SOSTO ZOO, valamint a hercegkúti Gombos-hegyi és Kőporosi pincesor. Kisvárda környező erdői, hűs fái alatt fel lehet fedezni a természet apró szépségeit is, és természetesen szeretettel várják a fesztiválozókat a város remek éttermei, kitűnő kávézói és fagylaltozói. Igazán érdemes tehát ellátogatni a Magyar Színházak 35. Kisvárdai Fesztiváljára június 23. és július 1. között, idén is!

Forrás: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online