spacer
spacer

Kisvárda Művészetek Háza

2007. szeptember 14., péntek 16:00 - 2007. október 1., hétfő 16:00 - Művészetek Háza kiállítóterem
Aktfotó -kiállítás

Szeptember 14-től október 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők Jozef Peniasko: AKTOGRÁFIÁK című kiállítását a Művészetek Háza kiállítóterében.

Szeptember 14-től október 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők Jozef Peniasko: AKTOGRÁFIÁK című kiállítását a Művészetek Háza kiállítóterében.


A művész így vall magáról és műveiről:
"Nem egészen ötven évvel ezelőtt jöttem a világra egy közép-szlovákiai bányavároska kórházának szülészetén. A nagyvárosi létnek örömeit kipróbálva életemnek már a felét eltöltöttem egy magyarlakta faluban, Tornagörgőn. Ahogy a falu neve is elárulja, a valamikori Magyarország legkisebb megyéjében, Tornában. A görgőiek, vagyis ahogy magukat nevezik, görgeiek, nehezen fogadják be az idegent maguk közé. Én és a hozzám hasonlóak szemükben csak "gyüttmentek" vagyunk. De én igyekszem bebizonyítani a tévedésüket, hiszen én jöttem és maradtam.
Ezek az emberek megérdemlik, hogy a film fényérzékeny felülete megörökítse őket. Szándékosan mondtam filmet, mert ezt a médiumot tartom egyedül méltónak az emberi arcok ábrázolására, amelyet éveken keresztül szeretettel művelek.
A most Önök elé táruló képek, Kedves Látogatók, egészen mások. Ugyanúgy fényképezőgép segítségével jöttek létre, ebben az esetben már digitális gépet használtam és erős utómunkálatokat alkalmaztam a számítógép segítségével. Nem is nevezem ezeket fényképnek, számomra egyszerűen képek. Senkit ne zavarjon, hogy e képeknek fő motívuma a női test. Ez ugyanis a világon a legszebb táj, a természet legszebb alkotása, a világ teremtésekor a teremtő utolsó cselekedete..."
spacer
spacer
spacer
© 2023. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online