spacer
spacer

Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja

2017. június 13.
Kollektív szerepépítés (Arlequin) – Workshop Kisvárdán

A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválja keretében meghirdetett workshop vezetője Sardar Tagirovsky színész/bábszínész-rendező, a Marosvásárhelyi Művészeti egyetem végzős színházi rendezőszakos hallgatója.

A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválja keretében meghirdetett workshop vezetője Sardar Tagirovsky színész/bábszínész-rendező, a Marosvásárhelyi Művészeti egyetem végzős színházi rendezőszakos hallgatója. (Osztályvezető tanára Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgató-főrendezője.)
Segítői: Bélai Marcel rendezőszakos hallgató (Marosvásárhely) és Katona Dávid (zeneszerző-zenész)
A tréning 5 napos (június 19 – 23.), a résztvevők száma legfeljebb 20 fő.
Sardar Tagirovsky elsősorban színészek és rendezők, a kőszínházi, független színházi és művészeti oktatási intézmények alkotóinak jelentkezését várja, nemre és korra való tekintet nélkül, határon innen és túlról.
A jelentkezés határideje: május 15. (Visszajelzés május 31-ig.)
A jelentkezésnek tartalmaznia kell fényképes életrajzot és a pályaképet bemutató hivatkozásokat, dokumentumokat.
Jelentkezési cím: imre.o@hotmail.com
Információk: Imre Orsolya +36 30 914 0295

Mit jelent az, hogy karakter? Mi a kapcsolat egy szerep s a színész között? Hogyan vagyunk képesek felfedezni a hasonlóságot a karakterek között? Hogyan lehetünk képesek nagyobb rendszerből figyelni a szerepalkotás folyamatát? És hogy tehetjük ezt játékból?
Ezekre a kérdésekre keressük folyamatosan a válaszokat és próbáljuk megfejteni a lehetőségeket. A szerep nem csupán az írott szöveg, hanem egy lehetőség a felfedezésre. Mi nem csupán színészek vagyunk, hanem nézők is egyben. Önmagunk folyamatának a szemlélői és játszói egyaránt. Akár az életben. A kettő közötti híd útját akarom bejárni a jelentkezővel. Azt az utat, amit sokszor nem merünk felvállalni előadás közben, mert attól tartunk, hogy a néző elfelejti, hogy színészek vagyunk.
A kurzus folyamán a csoportos gyakorlatokon kívül a három klasszikus anyag szereplőivel foglalkozunk:
Aiszkhülosz-Szophoklész-Euripidész: Elektra, William Shakespeare: Hamlet és Anton Pavlovics Csehov: Sirály.
Ráadásként William Shakespeare klasszikus vígjátékával dolgozunk: Szentivánéji álom.
Sardar Tagirovsky

spacer
spacer
spacer
© 2022. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online