spacer
spacer

Művésztek Háza

Zentai Magyar Kamaraszínház
spacer
Petőfi Sándor
János vitéz
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Szabó Sebestyén László
Díszlettervező: Ondraschek Péter
Jelmeztervező: Ondraschek Péter
Koreográfus: Mészáros Martin
Bemutató:2022. 12. 10.
Előadás ismertető

Kukorica Jancsi történetét meséljük el nektek, akinek hosszú, viszontagságokkal és kalandokkal teli útján rengeteg próbát kell kiállnia, hogy eljuthasson szerelméhez, Iluskához Tündérországba.

„A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.” Szerb Antal

Szabó Sebestyén László a Nemzeti Színház színművésze. 1991. december 21-én született Debrecenben. Édesanyja Szentgyörgyi Rozi előadóművész, édesapja Szabó László Béla költő. 2011-ben végzett az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán és felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakára, Bagossy László, Rába Roland és Pelsőczy Réka osztályába. Gyakorlati éveit az Örkény István Színházban és a Nemzeti Színházban töltötte.  Színművész diplomáját 2016-ban vette át.
Díjai: Máthé Erzsi Alapítvány kuratóriumának díja 2013; POSZT, 2016, Különdíj: a Liliomfi teátristáinak; A legjobb 30 év alatti színésznek járó Fidelio díj: a Liliomfi teátristáinak POSZT, 2016; Junior Prima díj, 2019.

spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online