spacer
spacer

Művésztek Háza

Komáromi Jókai Színház
spacer
William Shakespeare
Hamlet
Hamlet, Prince of Denmark
Az előadás a Komáromi Jókai Színház, a pozsonyi Színház- és Filmművészeti művészeti Főiskola, valamint a Symbol Polgári Társulás koprodukciója
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Matusek Attila
Díszlettervező: Michal Lošonsky m.v.
Jelmeztervező: Lea Šáriová m.v.
Dramaturg: Dömötör Varga Emese
Zeneszerző: Kalocsányi Gábor m.v.
Koreográfus: Gyepes Bianka m.v.
Korrepetitor: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
Vivás: Végh Dávid m.v.
A rendező munkatársa: Miklós László
Rendezőasszisztens: Balázsy László
Bemutató:2020. 09. 22. Online bemutató
Az előadás hossza kb. 144 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

Előadják a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola diákjai

A drámairodalom egyik legtitokzatosabb, legmegfejthetetlenebb műve a Hamlet. Közel 420 éve íródott, aktualitása, jelenidejűsége azonban megkérdőjelezhetetlen.

A Komáromi Jókai Színház műhelyében Matusek Attila, fiatal színész-rendező vezetésével a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola magyar növendékei veselkednek neki a drámairodalom egyik legfontosabb művének.

„A Hamletet nem lehet eljátszani, mert csaknem hat óra hosszat tartana. Csak egyet lehet eljátszani a ma lehetséges Hamletek közül, melyek ebben a remekbe szabott darabban rejlenek. Ez a Hamlet mindenképpen szegényebb lesz a shakespeare-inél, de ugyanakkor gazdagabb lehet korunk tapasztalataival. A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel a saját vonásait. S talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti magát az ember, akár egy tükörben.” – írja Jan Kott.

A komáromi előadás mellőzi azokat a teátrális gesztusokat, amik alapján ismerni véljük Shakespeare örökérvényű történetét, helyette a fiatal értelmiségi dilemmáit, belső vívódását, gyötrődését, az élethez-halálhoz való különös kapcsolatát állítja központba.

Az előadás 2021. április 10-én szombaton tekintehető meg az online térben a navstevnik.online oldalán. Az előadás A vetítés 20:00-kor kezdők és 22:04-ig tart. Ezidő alatt a kedves néző bármikor becsatlakozhat, és elejétől a végéig megtekintheti az előadást.

spacer
spacer
spacer
© 2021. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online