spacer
spacer

Művésztek Háza

M-Stúdió - Mozgás Miscare Mouvment Studio
spacer
Pam Param
spacer
spacer
Koreográfus: Andrea Gavriliu
Díszlettervező: Irina Moscu
Jelmeztervező: Irina Moscu
Zeneszerző: Mihai Dobre
Bemutató:2021. 01. 15. Háronszék Stúdió (Online bemutató 2020. 12. 15.)
Az előadás hossza kb. 50 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

A "Pam Param" az emberi hangok antológiája. Az egyediségen és a virtuozitáson túl, ezeknek a hangoknak más-más kulturális hátterük is van. Néha manipulálják az előadókat, máskor pedig ők maguk generálják a hangokat. Így, az előadás egy olyan testnyelvre épül, amely szoros kapcsolatban áll ezzel a ritmikai installációval. Akár a "Konnakol" duettet látjuk (indiai művészet, szótagok ritmikus ismétlése), akár egy csoport-koreográfiát, amely egy amerikai licitáló földöntúli hangjával van szinkronban, a testek a hangok tapintható képeivé válnak.

A Pam param egy dinamikus produkció, melyben a mozgásnyelv szoros kapcsolatban áll a hanggal. „Tulajdonképpen az előadás az emberi hangok antológiája. Az egyediségen és a virtuozitáson túl, ezeknek a hangoknak más-más kulturális hátterük is van. Néha manipulálják az előadókat, máskor pedig ők maguk generálják a hangokat. Így, az előadás egy olyan testnyelvre épül, amely szoros kapcsolatban áll ezzel a ritmikai installációval”- emeli ki a koreográfus.

Andrea Gavriliu 2016-ban már dolgozott együtt a társulattal, akkor Igor Stravinsky Tavaszi áldozat c. zeneművét ültette át a kortárs tánc nyelvére.

spacer
spacer
spacer
© 2021. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online