spacer
spacer

Kisvárda Művészetek Háza

2008. január 15.
A Magyar Kultúra Napja

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önt SZEIFRIED ZOLTÁN gyűjteményes kiállítására,

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önt SZEIFRIED ZOLTÁN gyűjteményes kiállítására, melynek megnyitójára 2008. január 22-én (kedd) 15 órai kezdettel kerül sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen a kisvárdai Művészetek Házában.


A kiállítást megnyitja Marczinkó István, a TIT kisvárdai szervezetének titkára. Közreműködnek a Weiner Leó Zene- és Művészeti Iskola diákjai.

Szeifried Zoltánról:
Már gyermekkorában ösztönösen vonzódott a rajz, a festészet iránt. Érettségi után művészeti tanulmányait a Ferenczy Károly Képző- és Iparművészeti Körben kezdte, majd a Képzőművészeti Főiskolán folytatta. Szinte minden eszközzel szívesen dolgozik. Ceruza, toll, diópác, pasztell, akril, olaj, vegyes technika egyaránt mesterien szolgálja kifejeznivalóját. Ahogy magáról nyilatkozta: "Minden festő vagyok".
Eszköztárán kívül talán csak témaválasztása sokrétűbb. Fest tájképeket, életképeket, történelmi eseményeket, a Föld élővilágáról, csendéleteket, egyházi képeket, ábrázol meditatív gondolatokat. A hitéhez, valláshoz ragaszkodó művészt mindig is erősen foglalkoztatták a bibliai témák. Több tucat templom, egyházi intézmény falán függnek oltárképei, stációi, a szentek életéről készült alkotásai.
Első, 1980-as budapesti kiállítása óta szinte az egész országban (sőt még messzebb is) bemutatkozott. Kisvárdától Rómáig mintegy negyven önálló tárlatot rendeztek műveiből. Munkái Európa számos országában, Kanadában, az USA-ban és Ausztráliában is fellelhetőek. Több alkotói díj mellett a II. János Pál pápa Emlékérem-re a legbüszkébb.
Ars poétikájának lényege, hogy minden megfesthető, ami az emberek tájékozódását segíti a világban és pozitív gondolatokat közvetít. Ezen a kiállításon a grafika, a festészet eszközeivel a magyar kultúrtörténet nagyjait, a magyar táj szépségeit mutatja be.

A kiállítás 2008. február 28-ig tekinthető meg.
spacer
spacer
spacer
© 2024. - Kisvárdai Várszínház - Theater Online